Friday, March 6, 2009

My Sunshine

Sekejap je dah besar baby girl kesayangan ibu dan ayah ni. Memang satu benda yang sangat menyeronokkan bila dapat tengok perkembangan dan pembesaran anak. Dari kecik je dah makin besar skarang..

Sepatutnya ibu dah kena mula kerja sebab cuti 60 hari dah abih...tapi rasa tak sanggup lagi nak tinggalkan anak pada pengasuh...lagipun rasa tak sedap hati nak keje balik...orang cakap instinct ibu ni selalunya betul...that's why ibu sambung lagi cuti tanpa gaji untuk 2 bulan... yela duit boleh cari tapi bukan senang nk lahirkan anak...baik kita berkorban skit daripada menyesal kemudian hari...

Kesihatan baby fiesya ok sangat....dia tak deman or selsema....tu la keistimewaan minum susu ibu... memang tak nk bagi dia susu formula...biarla...selagi ada susu kat badan ni...selagi tu ibu nak bagi ke baby...nanti barula dia rapat dengan kita...fiesya pulak memang suka melekap kat ibu...perah susu masuk botol je mesti dia tak nak...dh try banyak jenis puting tapi dia nk yang ibunya punya juga....

Sekarang baby dah kenal orang...kalau bukan ibu & ayah nak dukung dia...org lain mesti dia tak nak...dia pulak suka duduk...xsuka kalau kita asyik baringkan dia...that's why belikan kerusi ayun-ayun kat dia...beli katil mahal2 pun dia tak nk juga...

Baju fiesya lak jangan cakap la...dah penuh almari...kluar je mesti nk beli baju untuk dia...macam model...asyik tukar2 baju je..

Hari tu masa 3 bulan kena cucuk...cucuk kat Al-zaharah...lepas cucuk bawa dia gi jusco...balik tu dia nangis tak henti2...cucuk dia pun bengkak...cuak ayah & ibu...malam tu gi balik klinik jumpa pakar kanak-kanak lak....tapi doc cakap xde apa...ok je...yang bestnya...masa atas katil kat klinik tu baby boleh senyum kat doc tu....ibu & ayah dah rungsing gila...dia cool je... sediah gak bila tgk anak nangis sakit mcm tu...rasa tak sampai hati nak bagi dia sakit...tu yg jadi anak nangis ibu pun nangis sama...hehehe...

kla...ni gambar baby Fiesya masa 3 ke 4 bulan...