Friday, March 20, 2009

Thanks Heaven For Little Girl

Having a baby is one of the most magical moments of your life. It practically turns your world upside down. The moment you hold your baby in your arms for the first time, you wonder how such a tiny bundle of thing could create so much emotion within you. And you wonder if it's possible that you've actually brought such a tiny, beautiful being into this world. Sometimes, the feelings are just too overwhelming...And hold on tight in your following days of adventure with your baby! Simply put, your life will never be the same again and you can be assured that it'll never be a boring one.

Setiap hari gi keje rasa tak sabar nak balik jumpa baby...setiap hari ada saja perkara yang menggembirakan....betulla orang cakap....letih macam mana pun satu hari tu...tapi bila balik tengok muka anak...hilang rasa letih, rasa sedih, rasa nak marah...yang tinggal rasa happy je...

Fiesya skrang dah start makan nestum....okla dia pun suka ...tapi still malam2 nk menggonggong kat ibu juga....kadang2 dia bangun kul 4 pagi nak ajak main...dia pandai...kalau kita buat2 tdo nanti dia tengok je muka kita sampai kita buka mata...pastu dia gelak...kononnya kantoikan kita la tu....


sekarang ni kalau bawa jalan2 pun dia dah tak nk tdo dalam stroller...nk tengok orang ramai...tapi bila dia dah ngantuk mula la buat perangai nak suruh dukung....berat baby dah mencapai 6.8 kg...kaki dia pun dah kuat....dah boleh berdiri n duduk dengan support la...


hari tu dah gi cucuk untuk 5 bulan...yang bestnya baby ni kena cucuk pun nangis skit je...balik tu terus tuam dengan air suam pastu bagi dia makan ubat deman terus...dia makan ubat pun suka...best sgt tgk dia makan ubat....so okla...tak de la dia demam...tapi utk 5 bulan ni kena cucuk 2 kali...risau bila nk kena cucuk....takut dia demam lak...tapi setakat ni okla...

hari tu bawa gi pesta belon udara kat putrajaya...tapi baby kecik lagi jadi dia belum xcited nak tengok benda2 tu...pergi pun tak lama pastu balik la...tak sabar nak tunggu bila dia dah boleh cakap and xcited tengok benda2 pelik ni...hehehe...

pastu gambar2 kat bawah ni yang baby comot2 dengan coklat tu sebab dia masuk pertandingan cadbury heart of happiness...saje anta gambar...manala tau ada rezeki baby...kalau xde pun xpe saje suka2...mula saje je suap tipu2 tapi pastu baby amik coklat tu dia masuk mulut...dia penyet2...abih comot...so nampak mcm real je...heheh...

To Fiesya Irdina, To the world you may be one person ,But to one person you may be the world and the person is your Ibu....Enjoy Fiesya photo....