Monday, June 15, 2009

More Like Ibu Everyday

It’s been quite sometimes since I wrote in my blog….it’s a hectic but interesting life for this couple of month…banyak benda yang nak disettlekan… first thing…I got promoted …hehehe…dah jadi senior system analyst…rezeki suami & anak….dulu masa bujang tak dapat nak naik pangkat…bila dah berfamily ni rezeki kami makin bertambah…alhamdullilah…

Secondly, we now have our own home…best betul…lengkaplah family skrang ni…we got everything we need…Alhamdullilah…syukur pada Tuhan atas rezeki yang diberi…so skrang ni memang sibuk sangat…tengah renovate rumah n beli barang-barang nak memenuhkan rumah dua tingkat tu…bila dan siap nanti….i’ll update our house pictures before and after the renovation…jeng…jeng…jeng…wait ya…

As usual about our little angle….dah semakin besar…almost 8 month….dan semakin…makin manja….like ibu like baby…dia dah boleh golek2 dengan lajunya….bila kita duduk…dia akan golek2 datang…merangkak belum lagi….xpe pelan2…no point to rush..let her learn step by step…. Makan dah macam-macam dah…paling dia suka ice cream and chocolate…again…like ibu like baby la…..

But lately…dia selalu kurang sihat…hari tu sakit mata….badan panas…selalu jugak la ibu n ayah kena ponteng keje….kesian juga kalau dia tak sihat hantar umah pengasuh…sebab bila tak sihat dia asyik merengek nak duh bawah ketiak ibu….maybe sebab dah makan macam-macam that’s why penyakit pun datang…..dulu minum susu ibu je tu yang kuat…but until now baby still breastfeed….makin suka menggonggong….i’ll try to brestfeed her as long as I can…sampai xde susu baru nak berenti…hopefully boleh bertahan lebih lama lagi….

22 Mei 2009 baby tumbuh gigi pertama…bestnya…tumbuh gigi bawah …kecik je…tapi dia demam teruk…panas sangat badan….hari sabtu tu malam kul 12 bawak gi Al-Zaharah sebab badan panas sangat….kena masuk ubat ikut buntut…kesian baby….dia plak tak boleh panas…kalau panas naik ruam…macam tuan puteri la…kena jaga….

hari tu beli sofa kecik kat baby…iyela untuk rumah baru…ibu n ayah dapat sofa baru baby pun nak juga…tapi baru-baru ni dia jatuh dari sofa….masa tu tengah bagi makan…terralit skit je…biasala ibunya ni lembab skit…dah Nampak dia nak jatuh tapi tah la macam mana xsempat nak sambut…kejadian tu berlaku cepat sangat…tapi sib baik la xde apa2….tapi kesian la…dah la demam jatuh kerusi lak tu….

Kay la…setakat tu je for this time….enjoy baby new photo….makin comel faizal & Fara ‘s little angle…love u so much