Sunday, April 1, 2012

Blog Update


wa...lamanya tak tulis blog...last update was 2010...now 2012...sib baik ada lg blog ni...kalau dh disable...padan muka...

mmg banyak la nk cite n things happend during this 2 years... most important thing..now bukan Faizal, fara n fiesya anymore...dh jd fantastic 4...faizal, fara, fiesya n fahri..new family member...new ke...dh 1 years 3 month dh..my baby boy..Fahri irsyad..dh complete la my family...ada father, mother, daughter and son.. Alhamdullilah..syukur atas nikmat yang Allah berikan..



Dalam usia 4 tahun perkahwinan ni..(dis 2007) banyak benda dh berubah... Alhamdullilah, Allah temukan aku dengan lelaki terbaik..suami yang sempurna bagi aku...yg dapat membimbing aku ke jalan yang benar...Allah sayangkan aku...can't imagine my life without en hubby... kadang2 sedih tgk kengkawan lama yg still mcm dulu...xberubah...semoga Allah bukakan pintu hati mereka untuk berubah dan temukan mereka dengan seseorang yang boleh membimbing...Insyaallah...






















anak-anak ku yang sangat comel..can't imgine life without them..my sweety pie..ada terbaca di facebook pasal seorang ayah yang kehilangan isterinya... bulan feb tau yg isterinya kena kanser hati...then bulan mac isterinya meninggal...bayangkan dalam masa 1 bulan sahaja apa saja boleh terjadi dengan kuasa Allah...sedih baca komen dia kat FB...dia harap Allah jauhkan dari kemurungan supaya dapat dia meneruskan hidup tanpa isteri...anak dia pun masih kecik maybe 2 tahun...dia ckp anak dia dulu petah ckp n happy but lately selepas ibunya tiada...dia murung je....

kadang2 kita lupa tentang mati kan...kita lupa pada Allah...apa yang kita fikir kerja..duit..mcm kita ni dh tentu akan hidup la...bila baca FB org tu rasa sedih sgt and terfikir...mcm mana dgn aku...sempat ke nk tgk anak2 membesar...kalau benda yg sama berlaku...mcm mana dgn hubby? blh ke dia jaga anak2..mcm mana dgn hidup dia nanti...anak2 pulak...sampai sekarang masih menyusu badan..dua2..kalau benda tu terjadi mcm mana...sampai skarang fiesya dh 3 tahun 5 bulan...xpernah satu malam pun dia tdo aku tak ada...aku gi mana mesti bawak dia...adik fahri pun sama...can't imagine what happen to them if i'm not around...Nauzubillah min zalik ...semoga umur kami sekeluarga panjang ...semuanya atas kuasa Allah

just to share ...belive it or not...until skarang i'm still breastfeeding my kids... yes..both..tendem nursing...hahaha...diri sendiri pun mcm tak percaya..Alhamdullilah, Allah bagi aku kederat untuk susukan anak2...fiesya dh almost 4 and fahri 1 ++...i'm not oing to stop kecuali susu dah tak ada... bila ada masa nk buka new post nk cite pasal breastfeed... banyak benda nk citer..the pro n con of bf...hopefully kalau ada ibu2 yg baca my blog dapat info on life experince... kalau xdk org baca pun xpe...atleast bila tua2 nanti i can recall back all the sweet memories of my life by reading this blog...

best plak bila tulis blog ni...mcm2 nk cite...so far i have a great life... i really enjoy all the gift from Allah to me...great family...great job ... i prefer to live my life like this...x kaya sgt tapi hidup senang n happy... pergi mana2 pun with my hubby n the kids...u don't have to drive a ferari or live in a big bungalow..or to be a company cio to be happy...yang penting cukup makan, cukup pakai dan dapat bawak anak2 bercuti sekali-sekala is more than enough... apa yang penting bersyukur di atas segala nikmat dan kurniaan dari Allah. Dia maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita...

till next time...XOXO