Monday, June 11, 2012

Anime Festival Asia

Entry kali ni aku nk citer pasal aktiviti ujung minggu 4F...kitaorg pergi ke AFA... AFA kali ni julung kalinya dibuat di malaysia...last year it was held in singapore..but most of the crowd was from malaysia ...so this year the organizer decided to do it in malaysia....maybe ramai yang tak tau AFA tu apa...aku pun bukan la tau sangat sebelum ni...en hb yg ckp..actually ia adalah festival kartun2 dari jepun...akan ada pameran n jualan produk2 anime n manga ni....

aku sebenarnya xla minat sgt anime ni sbb kebanyakkan kartun pompuaan yg siksi...tp sbb cita2 aku nk g jepun n kitaorg ni pun suka sgt collectable toys ni...so excited la nak gi...dlm fikiran aku kalau ckp pasal kartun jepun ni mesti ada doremon n ultramen ...mmg kita disajikan dgn citer tu dr kecik sampai besar..cuma ultramen tu dulu aku ingat ada satu je...skrang ni banyak benar...ultramen taro la...tiga la...nexus la...nebius la...tah apa2 lagi tah...citer doreman tu lak..suara org yg alih suara tu dh bertukar...dulu comel je...skarang mai oii...kasar gila....pastu dragon ball... bg Generasi Y mcm aku n en hb....mesti tau Kesatria Baja Hitam...yg mata besar mcm mata lalat tu...yg tersangat la hensem bila jadi org...pastu "wakata..wakata Gaban ......Macros..citer tu aku xingat..tp tula citer kegemaran en hb..aku pun x pasti sbb apa aku x tengok citer tu...maybe sbb heronya xberapa nak hensem kot...bila dh besar ni...dh tua la...aku tau citer slam dunk...sakuragi...hihihi...en hb siap ada baju sakuragi tu... pastu citer Sargent Keroro...best2 sangat...so kadar keexcitedan pun menjadi-jadi...


kitaorg naik train...heheh naik train di negara sendiri so xdk apa2 masalah...cuma masalah yg sama iaitu tangga...mungkin semua negara diseluruh dunia kena start implement travelator bagi menggantikan tangga...sian bagi OKU...warga emas...yg naik krusi roda...agak sukar la untuk naik public transport...train pun ramainya org tp okla masa perjalanan balik..aku masuk je train ada gentleman yang bangun n bagi aku duduk...Alhamdullilah...org2 kita masih prihatin...walaupun xsemua tapi masih ada org2 yang macam ni....

ok berbalik pada citer AFA tadi...so kitaorg pun sampai ke PWTC...ramainya org...masuk je tgk org2 berpakaian costume anime...sbb ada cosplay...cosplay ni adalah shotfom utk costume play...di mana org akan pakai costume mcm watak2 dlm tv...so watak anime la...best gak...comel2...ada la yg comel..hehehe ...ada yg x comel langsung...tambah2 kalau budak melayu pakai...x berapa sesuai sbb kulit gelap tp watak anime...ada yg muka jerawat...gemuk...gigi mancung...hehehe...nak gelak pun ada....bayaran masuk RM15 ..kira aku bayar tu untuk amik gambar n tambah dosa la sbb duk gelakkan orang...

keseluruhannya xla best sangat...x banyak pun kedai2 pameran...biasa2 je...dah tu kartun2 semua watak2 yg aku xkenal pun...maybe sbb perbezaan generasi...ni semua generasi Z... tah la kartun apa pun aku xtau...kedai macros pun x dpt sambutan ramai...maybe sbb xramai Gen Y yang pergi...En Faizal adalah antara saki baki Macross Fans of Malaysia yang masih ada..

yg paling ramai kat One piece...xtau la apasal org minat sgt citer tu...kitaorg amik gambar je la...xkenal pun tp nampak unik n comel..belasah je la....

masa amik2 gambar tu...rasa nk gelak je...sib baikla si fieysa memang kaki posing...so okla..aku letak anak2 ..ramai plak yg amik gambar dgn anak2 aku skali...maybe org ingat watak dlm anime gak kot...ok la...hr tu or2 yg pakai cosplay ni merasa la org amik gambar diaorg...maybe diaorg rasa perasaan jadi artis....ada gak la yg seksi bangat...kartun apa tah...blh lak pakai seksi pastu duk melompat2...org yg amik gambar pun ramai...tah apa2 la...


bila pergi AFA lagi la semangat nak ke Jepun aku membuak2 sbb kat sana ada tempat nama Akhibara yang di dedicate kan untuk peminat anime...pekedai2 pun akan pakai costume anime yg dijual... dan benda tu adalah setiap hari...xyah tunggu event...x sabar aku nak tengok n bandingkan dengan cosplay Malaysia...aduh bila la angan2 nak jadi kenyataan ni...


eh lupa lak nk citer pasal hotdog termahal aku pernah makan...RM6 satu...ada roti ngan hotdog pastu letak mayonis...sayur apa pun xdk...harga rm6...gila ...dh la x sedap...atleast kalau hotdog 1901 harga belas2 puas la hati...ni hotdog macam yg jual kat gerai area umah aku je...sbb jual kat pwtc jd mahal...tp sbb lapar...belasah je la...


k...that's all...xoxo