Wednesday, September 19, 2012

When Fantasy Become Reality

Here we go, come with me
There's a world out there that we should see
Take my hand, close your eyes
With you right here, I'm a rocketeer

Let's fly...Up, up here we go, go
Up, up here we go, go
Let's fly...Up, up here we go, go
Where we stop nobody knows, knows

Song by Far East Movement : Rocketeer

Dari kecik i have this angan2...that 1 day i want to go to where??? JAPAN... sbb for me japan is the country with the most polite people...most advance technology..most beautiful and i really want to see the country... siapa tak nak gi jepun kan...cuma tak mampu...tambah2 bila search kat en google..."The most expensive country to visit"...jawapannya adalah http://www.lovemoney.com/news/travel-food-and-lifestyle/travel/5024/the-most-expensive-holiday-destinations 



apasal tetiba aku citer pasal jepun ni?? semalam airasia ada buat promo dan....


yea...20 May 2013 hingga 28 May 2013...Faizal, Fara, Fiesya n Fahri...Fantastic 4 akan ke Japan...yea...


Dari KL ke Osaka...ingat nak gi Kyoto pastu ke Tokyo then balik KL... berdebar masa booking flight ni sbb aku tak amik return flight...sbb jarak Osaka dengan Tokyo lebih kurang 500km...mcm balik kelantan...kalau aku amik return flight membazir la plak sbb dh g Tokyo pastu kena patah blk Osaka...so aku booking satu2...mula2 kl - osaka...settle payment...then aku booking tokyo - kl... mana x berdebarnya...takut2 dh abih beli tiket pergi...tiket balik abih...mampuih aku....duduk la kat jepun tu...hehehe...mcm la xdk flight lain kan...

wa...kalau nak kira ada lagi tepat2 8 bulan sebelum bertolak ke Japan...banyaknya yg perlu dibuat...nk study map..nk booking hotel...nk tgk kat mana shopping...nk jalan kat mana...aku kena buat detail itenary mcm yg gi HK hr tu...yg pasti Tokyo Disneyland & museum doremon...wait for Fiesya n Fahri...mesti diaorg sangat excited....Akihabara...wait for Faizal...dia nak beli robot...aku nk gi universal studio osaka...nk gi perkampungan oshin kat kyoto...nk tgk castle japan...nk tgk bunga sakura...nk naik bullet train...nk tgk mount fuji...hehehe banyaknya...gi 8 hari je bukan 8 tahun...

nak kumpul duit...banyaknya duit nak guna...aduh...kena berjimat ni...tp xpe berbaloi...PM Najib...tolong la bagi bonus banyak sikit yea ujung tahun ni....aku doakan keuntungan ASB tahun ni meningkat...blh bagi dividen tinggi...hehehe...hem...untung betul anak2 aku...aku umur 34 tahun baru nk dpt jejak kaki ke jepun...anak2 aku 4 tahun hidup dh gi jepun...adik plak baru 2 tahun...malaysia pun x abih pusing lagi...rezeki anak2... syukur Alhamdullilah..

lastly...kena doa semoga tiada aral melintang...Allah permudahkan segala urusan...Allah berkati perjalanan kami kali ni....yela lambat lagikan...macam2 boleh terjadi dalam 8 bulan ni...aku berdoa yang terbaik dan yang pasti Allah lebih tahu apa yang terbaik....Insyaallah...

ファンタスティック4は、日本に向かっている。私達の夢が叶いました。