Sunday, October 21, 2012

Gold Coast Morib

Entry kali ni aku nak citer pasal percutian keluarga aku ke Gold Coast ....jangan salah sangka bukan Gold Coast Australia tetapi Gold Coast Morib (GCM) je...hahaha...tu je yg mampu...mesti ramai orang x taukan kewujudan GCM ni...aku pun xtau sampaila ada kawan aku post kat fb groupon ada buat offer...murah je so aku pun beli la....


harga sebenarnya RM644 tapi aku dapat beli dengan harga RM188...siap ada breakfast, dinner, masuk theme park, naik ATV...n bilik studio suite with jakuzi...mcm menarik je kan...so aku pun booking la bilik 21/9/2012 hari jumaat...lepas sembahyang jumaat baru gerak dari rumah...maklumla dekat je kan...actually dari rumah aku xla jauh sgt dlm 60km...tapi sejam jugak la perjalanan sebab lalu kampung-kampung, pekan banting...dan ceruk2...saje menambah...jalannya ok je..


akhirnya sampai juga la tempat yg dituju...first impression...aduh keciwanya aku...ni apartment bukannya resort...aku ingat mcm gold coast sepang...ada resort tepi laut...aku ngan en hb duk bantai gelak...gold coast la sangat...tu pun sib baik aku xpernah gi gold coast australia...kalau dk maunya kitaorg gelak guling2..


samapi je trus check inn...kawasan dalam hotelnya nampak okla....check in ok...xyah bayar apa2 extra charge...so dia bg kunci...aduyai...satu lagi bala...jauh gila...dia macam rumah flat la...ada koridor panjang...wing sana..wing sini...jenuh mencari bilik...akhinya sampai juga


buka je pintu...waaa...besarnya bilik...



paling best toiletnya...


siap ada jakuzi...bagus2..



adik fahri nampak je jakuzi tu...trus dia angkat baju...nk suh bukak...xsabar dia nk mandi...so berendah la kitaorg 4 beranak dlm kolam tu...mmg terbaik la...perak pun ada...maklumla org kampung...xpernah gi spa... hahahaha


pas puas berendam...fiesya lak tak sabar dh nk gi main kolam kat theme parknya...dia siap bawak pelampung tu...pakaila baju mandi minnie mousenya...adik lak x ada baju mandi...pakai je la rompers masa baby2 dulu....

ingat nk bawak tepon tapi x boleh la takut lencun lak dalam kolam nanti...so amik gambar dari atas je


pastu sbb dalam voucher tu ada kupon untuk naik ATV for 5 minit...ATV tu kat tepi pantai...kitaorg konpius gak...ada ke pantai kat sini...tanya org keje kat situ rupanya ada pantai kat belakang tu....cantik juga...cuma xblh mandi sbb air tak bersih....cantik gak pemandangan kat sini...esok nk amik gambar... pastu dapatla ayah n fiesya naik ATV...best gak nampak....suka fiesya...sian adik ngan ibu... dapat tengok je...hehehe... yela 5 minit je...xsempat nak naik pun.....ATV tu yang motor tayar besar tu...kalau xtau gi google..

pas naik ATV tu kitaorg pun masuk theme park... harga theme park tu RM35 untuk dewasa untuk 2 hari dan RM20 untuk kanak2 for 2 days... kanak2 dia tak ikut umur kena ukur tinggi...dan fiesya kena bayar... adik free la....pastu dengan seronoknya kitaorg main...fiesya takut2...dia xsuka air sangat rasa....lebih mengeruhkan keadaan dia jatuh dlm kolam...kolam tu cetek je tapi sbb air masuk idung tu yg dia jadi ketakutan lebih tu...dia kan drama queen.... hahaha... adik fahri ok...siap sejuk menggeletar... ibu n ayah mula2 malu2... terasa nak sangat naik gelongsor biru tu...mcm fun je... memula en hb suh aku naik... pas naik best gila...dh la sluar aku pakai licin so mmg gelongsor laju gila... pastu en hb lak naik...pastu kitaorg take turn naik...memang best la



pastu fiesya ajak balik dh...budak ni mmg xsuka mandi kolam la...dia lagi suka gi disneyland... kitaorg pun nk blk bilik....malangnya...kunci bilik yg en hb letak dalam poket hilang la pulak....dengan basah2 ni aku gi kat reception nk minta kad baru...kena bayar rm10... aduyai...hotel lain siap blh minta kad 2-3 keping... kedekut gila...so tambahla lg  perbelanjaan rm10....

pastu masuk bilik...repeat mandi jakuzi...lama gak la sekeluarga duk berendam sampai kecut semuanya...pas magrib kitaorg turun dinner...bestkan dinner pun disediakan...dinner dia buat kat open space...ada bumbung la...ramai gila...rasa mcm mkn kenduri pun ada...tapi makanannya ok la...not bad..


memula ok...kitaorg je satu meja...pastu datang sorang cina ni..tanya ada org dk...en hb katala x dk... boleh duduk...skali terkujat aku..ramai kengkawan dia....penuh meja...siap aku kena amik kerusi extra kat meja lain lak...


yang bestnya tempat makan tu dekat dengan laut...siap en hb minum kopi dekat tembok pantai... pakai baju disneyland hongkong tu...kengkonon duk kat gold coast autralia la tu...


budak2 dapat main pasir pantai...best2..

angin pun sepoi-sepoi bahasa...memang terbaik la...aku pun pakai baju disneyland hong kong gak...hahaha berangan...


pas jenjalan di pantai...kitaorg berehat-rehat di lobi hotel


Bersunggun Fahri irsyad duk amik gambar...terror sangat dh la tu...abih semua gambar dia amik...


ayah keletihan....katil kat bilik punyala best...blh lak duk baring kat lobby.


Fiesya dah pandai bergambar skarang ni...senyum macam budak besar je


Tah apa la dua beradik tu duk sembang...masing-masing dengan tepon kat tangan...


Pastu kitaorg pun balik bilik...dh letih sangat dah...tapi sempat lagi merepeat mandi jakuzi... adik la...sampai je bilik trus masuk bilik air nak mandi....memang spesis jakun.... hehehe... then abihla citer untuk hari pertama ni......

sambung lak hari kedua... pas bangun subuh tu...ceee..en hb ckp...jom joging kat pantai...aku pun kejut anak2 bangun...semua xyah mandi...jom gi pantai...

Fiesya yang tak abih-abih nak dukung adik dia...dah terror la skarang ...blh dukung adik...


Gambar kegemaran aku....hehehe..pantai ni air surut...so buruk la...ada selut2...mmg xsesuai untuk mandi...sib baik anak2 aku mmg xsuka mandi laut...


Yang mcm chalet tu sebenarnya tempat makan...dibuka waktu malam je...so sesiapa yg nk beromantik2 blh la gi makan2 kat situ...harga xtau la mahal ke murah..






Pastu tu kitaorg gi breakfast...tempat yg sama mcm semlm...ok gak breakfast dia..banyak pilihan...nk kampung style...western stlye....mamak style...semua ada...memang berbaloi la... pas makan kitaorg naik bilik...n masa untuk mandi manda di theme park lagi... 

kitaorg naik gelongsor...fiesya pun naik...tapi cuak gila muka dia...penakut betul la...pas balik bilik repeat jakuzi...pastu fahri irsyad keletihan...tdo sampai berdengkur


then masa untuk check out....sebelum balik sempatla bergambar-gambar kat theme park tu....


gelongsor ni xnaik pun...heheh takut...mcm gayat je...




Fiesya nak tunjuk gelongsor atas ngan bawah ni dia naik...hebat...




Kesimpulannya...okla...gold coast morib ni...tidak mengecewakan...bolehla bila2 nk datang lagi...tapi baru2 ni groupun buat promotion harga dh naik...maybe sbb dh dapat sambutan ramai...

k tu je...cuti-cuti malaysia...next...nk gi legoland..ntah bila...

xoxo