Sunday, October 28, 2012

Oppa Gangnam Style


Naje-neun ttasaroun inkanjeo-gin yeoja
Keopi hanjanye yeoyureuraneun pumkyeok i-nneun yeoja
Bami omyeon shimjangi tteugeowojineun yeoja
Keureon banjeon i-nneun yeoja
Naneun sana-i
Naje-neun neomankeum ttasaroun geureon sana-i
Keopi shikgido jeone wonsyas ttaerineun sana-i
Bami omyeon shimjangi teojyeobeorineun sana-i
Keureon sana-i

ini sebenarnya adalah lirik lagu oppa gangnam yg asyik duk terngiang-ngiang kat telinga aku...ni semua angkara anak2 aku yg rasanya dalam 50 kali sehari pasang video klip ni...kat umah nk tgk ni...dlm keta nk tgk ni...kengkadang rasa menyesal pasang DVD player dlm keta...asal masuk je keta..."ibu nk tgk oppa gandam"... aduyai...yg adik pun sama...buka yg lain xnk...nk yg tu gak.... bagi siapa yg tak pernah tgk tu gi la search kat youtube....

yang fiesya lak suka oppa gangnam girl katanya...yg dinyanyikan dengan hyuna ...ahli kumpulan 4minute... comel...aku pun jadi tersuka...

tengok videoclip ni rasa mcm nak gi korea lak...dh la airasia baru buka route dari jepun ke korea...kalau aku xamik tiket flight lagi...maunya dari jepun aku trus gi korea...hahah berangan...gi jepun pun rasa nk pengsan mengumpul duit...bercakap pasal jepun....aduyai pening aku...banyaknya nk kena kluar duit ni...setakat ni aku kira utk tiket2 n hotel2 dah masuk 10 ribu dah ni...mampuih...tapi sbb inilah impian aku...bertabah la mengumpul duit...

pernah tak korang ada perasaan membuak-buak rasa nk menulis kat blog tapi tak tau nk tulis pasal apa... itula perasaan aku sekarang...patut tajuk entry kali ni adalah...entry yang tiada tujuan...tapi sbb nak menaikkan rating pembaca blog aku...saja aku tumpang glam oppa ganam tu...atleast bila org search...terjumpa blog aku...pastu terbaca....meningkatla jumlah pembaca...hahaha...poyo.....

so sbbkan tak ada arah tuju....masa search gambar dlm phone tadi...aku nampak gambar mknan sedap2 yang patut diletak dlm blog untuk mencantikkan rupa paras blog aku ini...ni makanan yang ada kat secret recipe ...kitaorg buat makan2 hr tu...event mkn2 tu x penting pun untuk diceritakan dlm blog ni...tp makanan ni nampak sungguh menyelerakan....


namanya aku tak ingat...aiskrim with mr M&m kot...belasah je la...yg bawah tu...banana split....nampak sedap kan....

yang bawah ni plak sunday kot...aduyai di waktu tengah hari ni lapar lak aku rasa tengok aiskrim2 ni


itu baru part dessert nya...jom kita tengok makan2 yang mengemukkan pula


yang atas tu ialah grilled mushroom chicken...patut jagung tu tukar dengan mashed potato baru sedap... yang bawah ni plak stewed aussie beef steak....huh...boleh pening makan... 


yang ni plak adalah makanan termahal yang dijual kat sini...30hinggit satu pinggan ... kalau aku makan maunya termuntah ni...nama dia irish lamb shank..


yang ni plak makanan paling biasa skali...iaitu noodle in tomyam soup...nampak tak menarik kan


yang ni plak nampak sedap...n memang sedap pun...sbb ada cheese...tapi tak leh makan banyak nanti rasa muak.... namanya chicken parmigiana



itu jela gambar makanan yang aku ada...cukupla pengubat rasa lapar di masa tengah hari ni...aku sebenarnya tengah tak ada kerja ni...aku boring betul kalau datang keja tapi xde benda nak buat...bosan rasanya... rasa macam makan gaji buta pun ada...projek aku sebenarnya banyak lagi yang tak siap...tapi masalahnya part aku semua siap...tunggu part org lain ni yg boring ni...lembab...nk marah...anak org...nanti sedih pulak...kata aku ni garang suka marah2...so terpaksala aku tunggu diaorg siapkan part diaorg...yg penting keje aku siap... 

itula sebabnya tercetusnya entry hari ini...disebabkan kebosanan aku xada keje nak buat.... setakat ini dulu la ... aku try la korek2 mana2 lg keje x siap...dk pun aku tolong siapkan keje org lain...xdela bosan sangat.... da...