Thursday, November 29, 2012

Hello Kitty Town & Little Big Club

Di suatu hari Rabu kul 9.00 malam... tepi2..ibu nak tengok citer zizan...hehehe...jejak zizan ke jepun... memandangkan aku nk gi jepun skit lagi nanti...so aku memang tak pernah miss citer Jejak Zizan Ke Jepun dengan Air Asia tu...suatu malam tu aku tengok...dan fiesya pun tgk sama la... tetiba...zizan ni gi Hello Kitty Town Kat tokyo...wa...Jepun ada Hello kitty town ke...dan mulai dari saat itu la fiesya akan cakap...fiesya nak gi Hello Kitty (HK) Town...okla...aku ni xla minat sangat dengan HK ni...tapi sebab fiesya x abih2 duk cakap...so terpaksala aku masukkan dalam agenda lawatan ke Jepun nanti... tapi jenuh aku duk adjust...x muat dah...bila search kat Internet...jauh jugak HK tu dengan tokyo... alamak...buang masa la pulak...



semasa aku men search di pakcik google...tetiba aku jumpa website yang kata HK town akan dibuka di Nusajaya Johor...biar betul...aku pun buat research yang lebih mendalam...memang x ada gambar kepastian mengenai perkara ini...dan tanpa membuang masa aku email kepada enquiry projek iskandar... dan jawapannya ya...HK town akan dibuka pada akhir Oktober 2012... menarik...dan beberapa lama kemudian wujud la website ini...http://www.playtime.com.my/ 



dan tanpa membuang masa aku pun membeli tiket secara online dan nak pergi pada 14/11/2012...selepas pergi legoland...beberapa info mengenai HK town ni... koordinate GPS N 1 25.027 E 103 39.409. lebih kurang 10 minit perjalanan dari legoland... kalau dah sampai LL tu akan nampak board HK Town ni sepanjang jalan nak kesana... 

Opening Hour



Ticket Price


tiket boleh dibeli secara online...harganya sama je cuma mudah la...just print tiket tu then xyah beratur kat kaunter dah...kalau tengok kat atas tu ada dua kan satu Hello Kitty Town dan satu lagi Little Big Club... actually dua2 tu dalam satu bangunan...dia bangunan 4 tingkat...kat aras 1 HK town dan aras 2&3 Little Big Club (LBC)... so better amik 2 park pass...kalau tak macam sia2 je la...

so pada hari yang dinantikan...sampai la kami ke situ....tempat tu ada banyak bangunan tapi x siap lagi...ada construction site sana-sini...cuma diaorg bukak bangunan untuk HK town ni je...bangunan 4 tingkat tu xla besar pun...ia adalah indoor park so tak yah risau la tak kena hujan atau panas...ia dalam bangunan tertutup... masa kitaorg sampai xramai org pun...so xyah beratur apa pun ...kat aras G ada kaunter tiket dan ada suvinear shop....mcm biasala kan...dan ada cafe..


sampai tu terus naik aras 1... kat situ la HK town...masuk je nampak HK dengan daniel (BF HK nama daniel...aku pun baru tau)..tgk sesi amik gambar...so kitaorg pun apa lagi melompat la...org pun x ramai sesuai sangat la...


suasana dalam tu memang menarikla...nampak sangat comel...fiesya & Fahri nampak excited la...semua benda comel2 je...dinding pun di cat supaya nampak menarik.... pastu ada mainan naik cawan...naik...jangan tak naik...


Pastu kitaorg pergi kat dressing...konsep dia buat macam ada bilik2 untuk aktiviti...ada aktiviti cat kuku...ada buat rantai...ada buat kek...sangat2 sesuai untuk budak perempuan dalam umur 4 hingga 8 tahun kot... kalau kecik sangat dia tak faham lagi...kalau besar sangat pun macam dah tak sesuai... kat bilik dressing ni kita boleh pakai baju character HK...tapi aku pun x kenal sangat...aku belasah je la...pastu diaorg akan tangkap gambar la


pastu korang pernah tengok rumah HK tak...ini la rumahnya...cantik...sangat comel...sikat dengan cebok mandi dia paling aku suka...tapi xdk pulak jual kat kedai bawah tu....


Lepas tu ada HK parade...kecik je la parade dia...buat kat depan stage tu je...xyah la harap parade macam disneyland...tempat pun kecik je...dapat la tgk diaorg menari dan berjoget2....comel la...pastu dapat salam2 dengan HK


Pastu diaorg akan panggil budak menari bersama...bagus fiesya skrang...ajak je dia ikut sama...


Lepas tu petang ada lagi show HK ni....dh salin baju dah....diaorg nyanyi2 lak...



 ni toilet dia...pintu toilet pun cantikkan...ni boleh buat pintu bilik ni..


Pastu ada satu aktivitinya macam treasure hunt...kengkonon daniel dgn HK kena tangkap so kita kena cari clue macam mana nk lepaskan diaorg...kalau berjaya akan dapat sijil... hehe bersungguh aku mencarik dan jawapannya adalah magic....so dapatla cert... cert bodo je...xbest pun


sebenarnya nk masuk sini...perkara pertama yang perlu diketahui adalah jadual aktiviti....kalau kita tau senang la...tau kul berapa nak main...kul berapa nak tengok show...so xla kelam kabut..


ok dah la HK nya...next citer pasal Little Big Club (LBC) pulak...dia ada kat aras 2...naik je escalator sampai la...


Paling penting jangan lupa jadual aktiviti.... aku tulis kat sini macam bagus je ikut aturan...sebenarnya pada masa kejadian...aku xdk list aktiviti...turun naik turun naik la...ada show kat HK...turun...pastu ada show kat LBC...naik balik...tah apa2...



Korang pernah tengok chanel Disney Junior tak?? kalau x pernah tak payah la datang sini...ini memang tempat character dlm DJr tu....ada Pingu, angelina, thomas dan yang paling penting BARNEY... si fahri irsyad tu sekarang dah tak minat pororo...dia minat barney pulak...gi mana pun bawak barney dia... tu yg aku nk gi sangat sini...nak tengok reaction dia bila tengok barney live...nampak tu ada barney besar dan adik akan bawak barney kecik dia kemana-mana...


Pastu ada show barney...ok jugak la...barney duk nyanyi2 dengan mamat sorang tu...ada lagu Mr sun..sun ..mr golden sun ..please shine down on me.... lagu kegemaran adik


Bersungguh la budak dua org ni menonton....


Ni kawasan rumah barney...ada tempat permainan...okla...best jugak la...kita tak la penat sangat...suh je budak2 tu gi main....kita boleh berehat duduk2 dulu...


Untuk anak2 yang gegirl....sini memang best...ada dancing with Angelina Ballerina... siap dapat pakai ballet skirt pastu cekak mouse tu then tongkat sakti....pastu naik pentas menari sama dengan angelina.... suka fiesya...


Pastu tingkat atas...tingkat 3 ada tempat thomas...kat sini ada tempat makan...kitaorg makan set ayam macam kat kenny roges tu untuk 2 orang RM60... tapi okla sedap la...siap air semua...murah skit pada makan kat TGI Friday...pastu atas tu ada banyak lagi mainan...ada heli..train thomas...ada bumper car...tah apa lagi tah ...x ingat....tapi semuanya boleh naik sampai ke budak kecik kecuali bumper car la...ada had tinggi....


Kalau korang nampak pakcik ni...kat belakang dia ada playground...masuk tau...sangat best...dia playground untuk kita dan anak2....kita pun boleh main sama...dia macam melalui rintangan bagai...pastu naik gelongsor...panjat2...memang letih la...tapi kalau yang berbadan besar dan cepat semput tu xyah la.... aku pun dah nk penat ...tapi best...


Ni salah satu cabaran kat dalam playground tu...dan kena merangkak sepanjang masa...xboleh berdiri...susah la aku nk terang...kena experience sendiri baru best... 


kitaorg duk situ kira sampai petang la...dan jangan risau surau ada disediakan kat aras G...kena keluar dari situ menghala ke lobby bangunan...masa keluar tu hujan lebat sangat...tapi sebab duduk dalam bangunan so tak kisah la...bukan basah pun... sebelum balik jangan lupa singgah kat kedai kat bawah tu...beli la apa2 suvinear yang sangat mahal harganya...kitaorg x beli apa pun sbb masa tu anak2 dh tdo...so selamat...

kesimpulannya...okla tempat ni....sangat sesuai bawak budak2 sbb tempat tertutup....tak kena hujan/panas... mainan pun banyak...kita pun xletih sangat...boleh je lepaskan bebudak untuk main... yang penting check jadual show...sbb biasanya masa show diaorg akan tutup aktiviti lain...jadi kalau dh beratur panjang tetiba diaorg tutup sbb suh gi tengok show...buang masa la kan....okla...it's a nice place...if you have kids... it's a must visit place....yang penting...gi jepun nanti tak yah gi hello kitty town dah...yea....