Monday, July 29, 2013

Sayonara Japan

Sampai dah hari terakhir kat Tokyo ni...huh sedia nk balik Malaysia sebab Jepun ni besttt sangat...tapi sebab lapar KFC so kena balik gak la...
 
sebab flight malam so siang tu sempat gi ueno lagi...pastu masa kat airport sempat lagi beli souvenir... airport japan ni sangat besar so better gi awal...naik train sampai ke international departure... pastu kaunter airasia kat hujung skali...dekat dengan kaunter tu ada baby room yang sangat besar dan selesa...so boleh la kalau nak tumpang sembahyang kat situ....sebab ada bilik2 untuk ibu menyusu...
 
cuma perkara yang menyedihkan sebab stroller tak boleh bawak masuk...kena masuk kargo... pastu bila timbang beg tambah dengan 2 stroller memang la mahal...aku kena bayar RM400...gila...x berbaloi la jualan kain aku nanti....pengajaran untuk hari ini,,,













kesimpulannya....jepun sangat best...kalau ada peluang...pergi la ke sana...kitaorg pasti akan pergi ke Jepun lagi....

Collateral damage for today (in yen)

1. Reload Suica Card   : 5000
2. photato chip : 600
3. telor tikam : 300
4. buah : 300
5. Kebab : 1000
6. survinr kat airport :  14,000

 

TOTAL : 21,000


Tuesday, July 23, 2013

Disneyland Tokyo

Hari ni adalah hari yang ditunggu-tunggu oleh anak2 dan mak ayah juga...x sabar nk compare Disneyland japan dengan Hong kong ...mana lagi best...tapi orang punya la ramai...nk pengsan rasa... nk tengok parade pun ramai orang...pastu panas lak tu...sempat main beberapa mainan je ...semua tempat beratur panjang.....huh...tgk gambar je la...




























 
Collateral damage for today (in yen)
1. Reload Suica Card  (1000x2) : 2000
2. Tiket Disneyland : (5500 X 2 + 3800) : 14,800
3. Aiskrim Mickey 3 : 500
4. Coke 2 : 460
5. air botol : 560
6. Beli di Adventure : (Cekak stitch : 1,400 + kereta stich 2 : 850) : 3,100
7. Lolipop lampu 2 : (1800 X 2) : 3600
8. Bag sekolah fiesya & Fahri, Baju 4, berus gigi, tag nama : 22,500
9. Toy - color change : 1470
10. Bus Mickey : 950
11. Mickey 2 : 2,000
12. Topi monster Inc : 1900
13. Air : 450
 
TOTAL : 54,290


Tuesday, July 16, 2013

Toys Heaven

Dah lama aku tak tulis blog...sorila...ada gak beberapa org email suh aku terus tulis sbb nak jadikan rujukan nak gi Jepun...tapi tahap kemalasan bertambun la...dh banyak tempat gi aku x citer...

so citer jepun ni aku teruskan tapi xde detail dh sebab dah tak ingat...nak tempek gambo je...hehehe

 Pepagi naik train ke ueno...kat sini ada kedai mainan...ada pasar...buah-buahan sangat2 segar...







pastu gi ke akasuka...nak beli suvinear...kat sini ada mcm2 barang so boleh shopping untuk org kg...ada taik emas...jangan lupa amik gambar













pastu ke tempat yang ditunggu-tunggu oleh Mr Hubby...dia yang jumpa kedai ni...mmg heaven utk vintage toy collector...sangat best













malam jalan ke Tokyo skytree...kena gi awal sebab kul 9 dah tutup...boleh tengok view Tokyo di waktu malam...sangat cantik...







 
 
Collateral damage for today (in yen)

  1. Reload Suica Card  (1000x2) : 2000
  2. Buah : 1,100
  3. Hello Kitty Fiesya : 583
  4. Baju Hard Rock Café : (2940 X 2 + 1785 X 2) = 9450
  5. Guardian = 1356
  6. mainan yoshomera : 2940
  7. telor tikam : 500
  8. souvenir di Asasuka : 9480
  9. mainan di Kaikodo : 21900
  10. coke : 140
  11. relode suica : 2000
  12. fries McD ; 1300



      TOTAL : 52,749